AFDELING PSYCHOLOGISCHE, PSYCHOTHERAPISTISCHE EN COACHING
Julia Ekker
Psycholoog
Kinderen en adolescenten
Talen: Nederlands, Engels en Spaans
Maak online een afspraakMaak een afspraak in de kliniek
AFDELING PSYCHOLOGISCHE, PSYCHOTHERAPISTISCHE EN COACHING
Julia Ekker
Psycholoog
Kinderen en adolescenten
Talen: Nederlands, Engels en Spaans
  • Master’s Degree in General Health Psychology.

Julia Ekker, is dochter van een Nederlandse vader en een Spaanse moeder. Ze groeide op in een internationale omgeving. Sinds jongs af aan heeft ze ervaren hoe het is om niet vast te zitten aan een enkele culturele identiteit. Ze ging naar een Nederlandse bassischool en naar een Spaanse middelbare school, waar zij zich moest aanpassen aan een heel ander onderwijssysteem. Voor dat ze aan haar universitaire studies begon heeft Julia in Cambridge (Engeland) gewoond om haar Engels te verbeteren. Ook heeft Julia in Kaapstad (Zuid-Afrika) gewoond, waar ze als vrijwilligster werkte voor een internationaal samenwerkingsprogramma.

Julia heeft altijd grote interesse gehad in verschillende culturen en hun gewoontes. Ze neemt al ruim 15 jaar deel uit van verschillende internationale programma’s met als doel vrede, verdraagzaamheid en begrip tussen jongeren bevorderen. Als vrijwilligster heeft ze de kans gehad om in verschillende landen te werken zoals Jordanië, Denemarken, Egypte en de Filippijnen. Ook heeft ze voor Amerikaanse universiteiten gewerkt, waar ze buitenlandse studenten begeleide tijdens hun verblijf in Spanje.

Haar interesse voor de verschillende culturele achtergronden van mensen, in samenhang met haar nieuwsgierigheid om menselijk gedrag te begrijpen, deed Julia besluiten om psychologie te studeren aan de Universidad Autónoma te Madrid (Spanje). Tijdens haar studie specialiseerde zij zich in klinische psychologie en liep zij stage in het ziekenhuis Hospital Universitario Virgen de las Nieves in Granada (Spanje). Tijdens haar stage werkte zij samen met een multidisciplinair team en deed zij kennis op over ernstige mentale aandoeningen. Daarnaast werkte zij mee aan een onderzoeksgroep die zich richtte op het bestuderen van therapeutische verandering vanuit gedragsanalyse. Deze ervaring wekte haar nieuwsgierigheid op, waarnaar zij zich verder is gaan verdiepen in Gedragstherapie. Tijdens haar mastersopleiding heeft Julia veel praktijkervaring opgedaan aan de hand van observaties en verschillende praktijkcases, van angst en/of depressie tot sociaal-emotionele vaardigheden met kinderen, adolescenten en volwassenen.

Haar universitaire opleiding combineerde Julia met werk op het gebied van Human Resources, waar ze problemen behandelde die verband hielden met de zakenwereld (stress, communicatieve vaardigheden en leiderschap). Dit was het moment waarin haar roeping voor de klinische praktijk har duidelijk werd, en waardoor ze was begonnen aan haar Master’s Degree in General Health Psychology aan de Universidad Nacional de Educación a Distancia. Tijdens deze opleiding liep ze stage bij SINEWS, en maakte ze uiteindelijk deel uit van het vaste team. Bij SINEWS werd ze opgeleid in het beoordelen van onderwijsbehoeften en cognitieve vaardigheden van kinderen en tieners.

Vandaag de dag combineert zij haar consult bij SINEWS, met haar rol als psycholoog aan King’s College School of Madrid (uitbestede dienstverlening bij SINEWS).

Julia is enthousiast over mensen, hoe bijzonder ze zijn en het potentieel dat ze hebben. Mensen kunnen helpen bij het oplossen van hun problemen is haar passie geworden en het begeleiden van hun veranderingsprocessen voelt zij als een voorrecht. Om dit optimaal te kunnen doen, zal zij zich blijven verdiepen in de cognitieve gedragstherapie.

De blogposts van Julia